Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Čertí škola - 1. třídy a školní družina

Zveřejněno: 06.prosince 2023 | Autor: Gabriela Kodytková
Aktuality, projekty

V úterý 5. 12. škola připomínala peklo. Malými čertíky se to hemžilo. Přišli také andílci a pár Mikulášů. A proč? Měli jsme čertí školu. Na tabuli byly pekelné plameny, pod nimiž se skrývaly úkoly. Děti si hodem pekelnou koulí na plameny vybíraly úkoly, které jim připravili čerti. Postupně plnily následující: skládání puzzle, počítání s čerty, blekotání na jeden nádech, psaly a četly s čerty, naučily se novou píseň - Jak se pozná čert, poslechly si příběh O svatém Mikulášovi.

Během první hodiny navštívil všechny třídy Mikuláš, andělé a čerti. Mikuláš přečetl všechny zapsané hříchy. Děti se k činům přiznaly a slíbily, že se pokusí je již nedělat. Navíc anděl se za děti přimluvil, tak odešli s prázdnou. Vše dobře dopadlo, děti dostaly sladkost a omalovánky.

Odpoledne Mikuláš, andílci i čertíci navštívili všechna oddělení školní družiny. Děti jim zazpívaly nebo přednesly hezkou básničku. Mikuláš věděl z knihy hříchů o trošku zlobivých dětech, a ty mu slíbily, že se určitě během roku polepší. Na oplátku všechny děti obdržely mikulášský balíček s dobrotami. V každém oddělení měly paní vychovatelky připravený pestrý program, který úžasně zakončil tento nevšední den.

Login