Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Volejbalistky ZŠ Ještědská šesté v republice

Zveřejněno: 19.listopadu 2022 | Autor: Gabriela Kodytková
Aktuality, projekty

Ve dnech 15. – 16. 11. 2022 se volejbalistky ZŠ Ještědská zúčastnily Republikového finále AŠSK ČR v Jirkově. V turnaji jsme startovali na „divokou kartu“, neboť se jiný zástupce Libereckého kraje nepřihlásil.

Na turnaj jsme odjížděli již v pondělí. Děvčata spolu trénovala společně pouze 2x.

Do turnaje jsme vstoupili parádním výkonem proti Novému Jičínu. Výsledkem byla zasloužená výhra 2:0. Následně jsme prohráli 0:2 s Českým Krumlovem. Další zápas jsme opět odehráli parádně. Nicméně jsme v tie-breaku podlehli domácímu týmu a pozdějšímu vítězi 1:2 na sety. V posledním duelu jsme přehráli Chodov 2:1. Ve skupině jsme obsadili výborné 3. místo, které nám zaručovalo čtvrtfinále.

Čtvrtfinále jsme proti favorizované Kroměříži zahájili skvěle a ujali se vedení. Koncovku setu jsme ovšem nezvládli a prohráli 23:25. Následující set byl již jednoznačnou záležitostí Kroměříže.

Poslední zápas o celkové 5. – 6. místo jsme odehráli proti Znojmu. Po dramatickém průběhu jsme prohráli 1:2.

Všem děvčatům skládám velkou poklonu za odvahu a předvedené výkony. Náš tým měl jednoznačně nejmenší výškový průměr a určitě patřil k nejmladším. 6. místo v republice je tak výborný výsledek. Na jaře náš čeká boj v okresním kole. Rádi bychom se na MČR podívali i v následujícím roce.

Moc děkujeme panu Kollertovi za půjčení mikrobusu.

Turnaj odehrály: Zuzka Konečná, Natka Oppitzová, Ellen Jiříková, Kája Palašová, Eliška Šepeláková, Eliška Banszelová, Natka Pešlová, Anežka Hauzrová, Lenka Horáková, Zuzka Kuklová, Emča Kollertová a Emča Podsedníková.

Login