Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

1. kolo Českého poháru starších žákyň (U16) 

Zveřejněno: 16.října 2023 | Autor: Gabriela Kodytková
SK Ještědská

14. – 15. 10. 2024 (Žatec)

V celém turnaji jsme potkali celkem 6 kvalitních soupeřů. Každé utkání znamenalo velký boj (i s vlastními nervy).

Turnaj jsme zahájili parádním výkonem proti Madetě České Budějovice (2:0). Následovala prohra s Říčany (1:2). Na další zápasy jsme se přesunuli do sportovní haly místního klubu VK Sever Žatec. Zde jsme nejprve podlehli domácímu týmu 1:2, abychom následně porazili VK Tuchlovice 2:0. Všechny 4 zápasy byly velmi náročné psychicky i fyzicky. Na večeři jsme si objednali pizzu z místního stánku a večer strávili na místní ubytovně, kde všech 10 děvčat spalo na jednom pokoji.

Druhý den jsme zahájili velmi dramatickým zápasem se Školou volejbalu. Utkání jsme nakonec „urvali“ v tie-breaku třetího setu 16:14. V posledním zápase jsme pak přehráli Loko Plzeň B (2:0).

Celá skupina byla výsledkově velmi vyrovnaná. Nám se nakonec podařilo postoupit z druhého místa do vyšší výkonnostní (4.) skupiny – západ. V příštím kole se tedy těšíme opět na těžké soupeře.

Holky zaslouží velkou pochvalu jak za výkony na hřišti, tak ze krásnou podporu z lavičky. Celý turnaj byly všechny slyšet a perfektně se podporovaly. I to mělo velký vliv na postup.

 

Turnaj odehrály: Áďa Sádecká, Eliška Šepeláková, Kačka Klimentová, Valča Jindřichová, Šárka Miklášová, Týna Stará, Eliška Houdová, Natka Živnůstková, Klárka Sedláčková, Aďa Bártová.

Víkendové ozvěny:

„Srážkový stín = místo, kde prší ve stínu“

„Ta hala je celá z kopce“

„Sáďa poprvé v životě zablokovala 15. 10. 2023 v 10,25“

 

Videa z turnaje naleznete zde

Login